u Mnichova Hradiště

  Jedná se o dobrovolný spolek rybářů, kteří se vydávají za lovem sumců v našich vodách. V roce 2002 se rozhodla parta čtyř rybářů, že se podívají a provedou průzkum příšovických pískoven, zda tam jsou větší ryby a to hlavně jestli jsou přítomni sumci. Byli to: Vrabec Milan, Vrabec Luboš, Stejskal Jaroslav a Kovář Milan. Stará parta, která spolu chodila na ryby už dlouhá léta. Pozvali si pana Vágnera, známého po světě jako znalce lovu sumců. Prozkoumal pískovny a zjistil, že opravdu jsou sumci přítomni. Provedl zkušební lov a tři sumce chytil. To bylo něco pro kluky. Hned se vyzbrojili novým nářadím, nasbírali teoretické vědomosti a vydali se na lov.

    V roce 2003 se první úlovek dostavil u Vrabce Milana staršího. Zážitek, který se nedá ani popsat, když poprvé je na prutu taková ryba. Měřila 129 cm a všichni si jí trochu “povodili”. Další sumec přišel Vrabcovi Luboši, ten měřil 128 cm a posledního v té lovecké sezoně chytil Kovář Milan a ten měřil 147 cm. Další čeká na čtvrtého rybáře –  na Jardu Stejskala. Budeme mu držet palce a přimluvíme se u “sv. Petra”, patrona rybářů. V roce 2006 se opravdu podařilo Jardovi Stejskalovi očekávaného sumce ulovit.                                                                      

    Před tímto lovem se pochopitelně musela opravit loď, laminátová pramička, která je nezbytná při lovu. Co kluci zažili po nahození prutů a čekání na rybu, to si umíme představit. Rybářská latina je prostě rybářská latina. Teď už se jenom kochají pohledem na trofeje, které jim vytvořil kamarád Milan Synek, dlouholetý rybář z Mnichova Hradiště.

    Na závěr popřejeme klukům “Petrův zdar”, jak se v rybářské praxi přeje úspěch v lovu ryb.

Na lovu

 M. Kovář 149cm

To je on